Simon Tourist

Nabízíme Vám kvalitní zájezdy už 34 let

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

To nejlepší z Karibiku + Panama, Kostarika, Kolumbie, Florida 2025

To nejlepší z Karibiku + Panama, Kostarika, Kolumbie, Florida 2025 ****

Termín: ne 2. února 2025 – po 17. února 2025 (16 dní)

Doprava: transport/airplane.png letecká – z letiště V. Havla Praha

Stravování: plná penze

od 73 960 Kč

Termín je vyprodán
Objednat

Plavba 
To nejlepší z Karibiku + Panama, Kostarika, Kolumbie, Florida 2025

„busem krátce Floridou, lodí Karibikem“

 


Poznávací zájezd v doprovodu českého průvodce: Florida + 13 dní (12 nocí) na luxusní lodi při plavbě po Karibiku s návštěvou Aruby, Curacaa, Kolumbie, Panamy, Kostariky a Kajmanských ostrovů.

 

 

TERMÍN ZÁJEZDU:     Ne 02.02. 2025  -  Po 17.02. 2025

  

CENA ZÁJEZDU: 

73.960,- Kč    ubytování na lodi ve vnitřní kajutě (bez okna) = VYPRODÁNO

76.300,- Kč    ubytování na lodi v kajutě s oknem (částečný výhled) = VYPRODÁNO

91.980,- Kč    ubytování na lodi v kajutě s balkónem = VYPRODÁNO

 

 

 



PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: 2.2.2025  Odlet z Prahy v 06.00 hod. s přestupem v Amsterdamu.  Přílet do Miami v 14.50 hod. (21.50 hod. našeho času), odbavení, transfer naším busem do hotelu.

 

2.den: 3.2.2025  Snídaně v hotelu. Dnes objevíme perly jihovýchodní Floridy - návštěva aligátoří farmy a projížďka typickým floridským vznášedlem (vstupné), dále návštěva krásné botanické zahrady Fairchild Tropical Botanic Garden (vstupné). Zastávka na Calle Ocho (centrum kubánské čtvrti).

 

  

Vznášedlem v Everglades na Floridě                          Everglades               Miami

 

   

Miami                                                                                                                       Miami Beach

 

 

3.den: 4.2.2025  Snídaně v hotelu. Prohlídka domu a zahrady Bonnet House and Garden (vstupné) ve Fort Lauderdale. Krátký přejezd a nalodění na loď Emerald Princess.

 

Emerald Princess je výletní lodí společnosti Princess Cruises. Loď má délku 290 m, šířku 36 m, je určena pro 3.100 pasažérů v 1.530 kajutách.

V interiéru naleznete luxusní atrium ve stylu italských náměstí. Samotná kabina odpovídá běžnému hotelovému pokoji a loď odpovídá přepychovému 4**** až 5***** hotelu včetně 4 bazénů, 7 vířivek, 6 restaurací, 13 barů. Na lodi se dále nachází: wellness centrum, tělocvična a fitness centrum,  běžecká dráha, shuffleboard, hřiště na basketbal, minigolf.

Společnost Princess Cruises velmi dbá na špičkovou gastronomii. Podobně jako na jiných lodích i zde naleznete jak bufetové, tak restaurace "à la carte" s obsluhou (v obojím je jídlo v ceně plavby). Hlavní kuchař Emerald Princess odpovídající za denní menu je dokonce držitelem 2 Michelinských hvězd.

Po večeři se vždy těšíme do Princess Theater s představeními ve stylu muzikálů z Broadwaye.

  

 

4. den: 5.2.2025  Den na moři.
Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí. 

  

Podrobný popis života na lodi naleznete zde

 

V ceně plavby je zahrnuto: ubytování na lodi v předem vybrané a rezervované kajutě /bez okna, okno, balkon/ přístavní a jiné poplatky, plná penze - navíc zahrnující vodu, čaj a kávu z automatů v samoobslužné restauraci, volné využití veřejných prostor a vybavení lodi k odpočinku a sportu (bazény, vířivky, lehátka a osušky, fitness), animační programy pro děti i dospělé, večerní show v divadle, živou hudbu k poslechu i tanci, diskotéku, dětské kluby a dětské menu v restauracích, pojištění lodní společnosti proti úpadku.

Na lodi: pohodlně vybavené kajuty, velký výběr restaurací, samoobslužná restaurace otevřená 16 hod. denně, zábavní program na nejvyšší úrovni, rozlehlé paluby s bazény a prostory na slunění, moderní fitness centrum a další sportovní zařízení.

 

5.den: 6.2.2025  Den na moři.

Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí. 

  

 

6.den: 7.2.2025  Oranjestad / Aruba, (Nizozemské království) (09:00 h - 22:00 h)

O ostrovech A,B,C (Aruba, Bonaire, Curacao) se hovoří jako o těch vůbec nejkrásnějších z celého Karibiku. Dnešní den si užijeme na Arubě. Orientační program našeho fakultativního výletu: skalní útvary Casidari Rock a Ayo Rock. Dále navštívíme ruiny zlatého mlýna Bushiribana Goldmill Ruins, skalní most Natural Bridge, poté Alto Vista ChapelKalifornský maják a duny Sasariwichi. Další zastávkou bude koupání na jedné z nejprestižnějších křišťálově čistých pláží s bílým pískem na ostrově, které se říká pláž Arashi, na severozápadní straně ostrova. Dále nás ještě čeká koupání na slavné pláži s bílým pískem - Eagle Beach a procházka a nákupy v hlavním městě. 

  

Tripod Bridge                                          Oranjestad                                                pláž Aruba - Arashi

 

7.den: 8.2.2025  Willemstad / Curaçao, (Nizozemské království)  (08:00 h - 18:00 h)

Ostrov Curacao leží v jižní části Karibského moře, patří do jižní části Závětrných Antil a je součástí Malých Antil. Skládá se z hlavního ostrova Curaçao a neobydleného ostrova Klein Curaçao („Malé Curaçao“). Na ostrově žije přibližně 153 tisíc obyvatel na celkem 444 čtverečních kilometrech. Hlavním městem je Willemstad (kde budeme kotvit). Je zde mnoho krásných korálových útesů a k vidění rozličné druhy tropických ryb a želv. Fakutativní výlet bude zahrnovat koupání na prestižní pláži Grote Knip a dále na pláži Cas Abao Beach. A po autobusovém výletu si projdete centrum hlavního města s pastelově barevnými fasádami domů, mnoha obchody, restauracemi a plovoucím mostem.

   

nádherné útesy nalezneme na Arubě i na ostrově Curacao, plavání a šnorchlování, pláž Grote Knip 

 

Curacao - Cas Abao

 

8.den: 9.2.2025   Den na moři. Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí. 

 

9.den: 10.2.2025  KOLUMBIE - Cartagena (07.00 h - 15.00 h)

Fakultativně navštívíme nejzajímavější, nejbarevnější a také nejmalebnější kolumbijské město Cartagena (pod správou UNESCO). Ve Starém městě se ocitnete zpět v 16. století. V úzkých uličkách naleznete španělskou koloniální architekturu vyznačující se neuvěřitelnou barevností. Naproti tomu jen o kousek dále naleznete moderní město -  čtvrť Bocagrande. Nablýskané hotely, zářivá nákupní centra, plážové kavárny a bary, ale také přetížená doprava. Zde nás čeká okruh městem autobusem, staré centrum města pěšky i s místními průvodci.

  

  

  
Cartagena moderní                         Cartagena barevná                           Cartagena malebná
 

 

10.den: 11.2.2025  PANAMA - Cristobal - Colón (06.00 h - 19.00 h)
Dnes naší lodí projedeme PANAMSKÝM průplavem novým zdymadlem (New Locks) na Gatunské jezero. Kdo se chce vylodit, tak si musí zakoupit fakultativní výlet přímo od lodní společnosti a ta jej malými loděmi dopraví na břeh. My s nimi pojedeme do Panama City, kde si prohlédneme staré centrum chráněné UNESCEM a mimojiné uvidíme dva oceány v jeden den... Během dne se naše loď přesune z Gatunského jezera do jednoho z atlantských přístavů, kde se na ni zpět po výletě nalodíme.

Panamský průplav vede skrz Panamskou šíji a spojuje Atlantský a Tichý oceán (konkrétněji Karibské moře a záliv Panama). Vstup z karibské strany se nachází u města Colón - v jehož přístavu Cristobal zakotvíme, tichomořský u Ciudad de Panamá. Panamský průplav byl budován Francouzi v letech 1880 až 1889 a Američany v letech 1901 až 1914. Průplav je dlouhý 81,6 km a široký 150 až 305 m. Průplav má 6 zdymadel, z toho dvě na tichomořské straně v Pedro Miguel a v Miraflores. Voda je do zdymadel napouštěna z Gatunského jezera, přes které kanál také vede. Průplav překonávají dva pevné mosty - Puente de las Américas a Puente Centenario. Ty zajišťují kontinuitu Panamericany a spojují Severní a Jižní Ameriku. V roce 2016 došlo k rozšíření průplavu umožňující proplutí lodím s větší tonáží.

  
Panamský průplav                         Panama Staré město                                         Panamský průplav

 
Panamský průplav                                     Panama City
 

 

11.den: 12.2.2025  KOSTARIKA - Puerto Limon (07.00 h - 18.00 h)
Ve městě se nachází zajímavá moderní katedrála Sagrado Corazón de Jesus a několik písčitých pláží. Daleko zajímavější jsou ale okolní národní parky a rezervace s bujnými tropickými deštnými pralesy. Fakultativně navštívíme národní park Cahuita s korálovými útesy a bohatým podmořským životem i rozmanitou faunou a flórou nacházející se při pobřeží Karibiku.

  
Kostarické pláže                                      Veragua Rainforest                                         Lenochod
 

12.den: 13.2.2025   Den na moři.
Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí.

 

13.den: 14.2.2025  George Town / Grand Cayman, Kajmanské ostrovy (08:00 h - 17:00 h)

Fakultativně výlet loďkou kolem severní části ostrova - na Stingray City a zde plavání s rejnoky a šnorchlování, výlet cca na 3,5 hod. Poté se můžete koupat na nádherné pláži Seven Mile Beach nebo si projdete hlavní město.

 

  

mapka programu na Kajmanech                 Seven Mile Beach                                              

  

To nejkrásnější na Kajmanech je moře           Stingray City                            plavání a focení se s rejnoky        

 

14.den: 15.2.2025  Den na moři.

Odpočinek u bazénů, návštěva kulturních akcí.

 

15.den: 16.2.2025  Fort Lauderdale / FL, USA připlutí v 07:00 h., Miami BeachMIAMI odlet

Ráno vylodění ve Fort Lauderdale, severně od Miami. Dle času vylodění - případná krátká prohlídka  Miami Beach. V této čtvrti se kromě slavné pláže (možnost koupání) nachází největší soubor art deco staveb na světě (kolem 900 domů). Odlet v 16.50 h. do Amsterdamu. 

  

 

16.den: 17.2.2025  Přílet do Amsterdamu (07.35 h.), přelet do Prahy (09.20 h - 10.50 h.).

 

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:

- letenku Praha - Amsterdam - Miami, Miami - Amsterdam - Praha

- všechny letištní a bezpečnostní taxy včetně poplatku za odbavené zavazadlo (23kg/os.)

- dopravu na Floridě busem - podle popsaného programu

- český průvodce během celého zájezdu - tedy jak po Floridě, tak během plavby a při zastávkách

- 2x ubytování vč. snídaně v hotelu*** v Miami (2 lůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením)

- 12x ubytování na lodi v 2 lůžkové kajutě dle výběru (okno / bez okna / balkon)

- na lodi plná penze - resp. možnost využít kdykoli samoobslužnou restauraci v době 06.00-24.00 vč. možnosti nápojů (voda, čaj, káva z automatů); eventuálně servírovaná jídla v a la carte restautaci

- přístavní poplatky

- kulturní a sportovní vyžití na lodi přes den i večer (kromě služeb - sauna, masáže, kadeřnictví atd. - ty jsou za poplatek)

- portýrské služby při nalodění a vylodění

 


CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE:

- cestovní pojištění (lze přiobjednat)

- povinné servisní poplatky/spropitné na lodi: 16 USD/os./noc (hradí klient přímo lodní spol. na lodi, výše poplatku se může změnit)

- vstupy a všechny výše popsané fakultativní výlety: cca 600 USD/os.

- ESTA (bezvízové povolení ke vstupu do USA)*

- nápoje, nápojové balíčky / připojení k internetu - nabízené lodní společností (lze objednat až přímo na lodi nebo přes app lodní spol.)

 

SLEVY A PŘÍPLATKY:

- sleva FIRST MINUTE (při objednání do 31.08.2024)  = -1.000,- Kč/os.

- ESTA* (bezvízové povolení ke vstupu do USA) = 750,- Kč/os.

- komplexní cestovní pojištění, tarif K10S7 (pojištění storna do 70 tis.), zóna 2 = 2.064,- Kč/os.

  nebo tarifK10S9 (pojištění storna do 90 tis.), zóna 2 = 2.400,- Kč/os.

  (info k nabíznému pojištění zde: https://www.simon-tourist.cz/static-content/insurance)

 

* Pokud občan ČR cestoval kdykoliv po 1.3.2011 do Iráku, Sýrie, Súdánu, Íránu, Somálska, Lybie nebo Jemenu a/nebo navštívil Kubu po 21. lednu 2021 nemůže k cestě do USA využít ESTA, ale musí na Velvyslanectví USA požádat o vízum (turistcké  B2). Stejné omezení se týká i občanů ČR, kteří jsou zároveň občany jedné z výše uvedených zemí.  Více info zde: https://cz.usembassy.gov/cs/visas-cs/



PŘEDBĚŽNÉ ČASY LETŮ:

02.02.25 Praha-Amsterdam /KL 1350/  06.00-07.35 hod.

02.02.25 Amsterdam-Miami /KL 627/    10.25-14.50 hod.

16.02.25 Miami-Amsterdam /KL 628/    16.50-07.35 hod. (17.02.)

17.02.25 Amsterdam-Praha /KL1353/   09.20-10.50 hod.




TYPY NABÍZENÝCH KAJUT:

a) Vnitřní kajuta bez okna

 

b) Vnější kajuta s neotvíracím oknem  

 

c) Vnější kajuta s balkonem 

Tento zájezd je možné částečně hradit prostřednictvím benefitních programů a poukázek:
BenefitPlus, Edenred a Pluxee (Sodexo).
Platba přes tyto benefity se neslučuje s poskytnutou časovou slevou (First Minute, Last Minute).

Termíny:

02. 02. – 17. 02. 2025 16 dní Plná penze Letecká vyprodáno od 73 960 Kč Objednat